BloggProffs

Vilka dagar

Eftersom jag arbetar med bilder och främst foton är jag i behov av grafikprogram, och fick en gång i tiden tipset om FS Viewer, nu hade man en ny version, 3.6.

Jag laddade ner den och sedan började datorn konstra mer än tidigare. Jag kollade med antivirusprogrammet som inte hittade nåt, sedan med ad-adware, som hittade en Trojansk häst, i min dator. Fort som fasiken kollade jag varifrån den hade kommit. Från FSViewerSetup36.exe.

Den kunde jag efterlite arbete få bort, men datorn konstrade fortfarande så med hjälp av olika program framkom det att det fanns ”kollegor”. Två andra trojaner var i min dator, och de var svårfunna. Kanske skulle jag tvingas lämna ifrån mig datorn, så jag säkerställde massor av filer, inte minst mina foton. Därefter började jakten på allvar och snart fick jag en adress jag bara inte kunde hitta i datorn.

Nu var det dags att ta hjälp, och det kom i form av ett oväntat, men mycket uppskattat telefonsamtal. Jag fick genast mer energi och tog kontakt med en datakunnig, som ledde mig på rätt spår. Några timmar senare blev datorn friskförklarad. Nu återstår allt som skall återställas, bara det tar mycket lång tid.

Lev väl!

Taggar: , ,

En kommentar till “Vilka dagar”

  1. asdfghjk Säger:

    Du ser till att inte vara sysslolös.Du har haft med riktiga hästkrafter att göra nu.Se nu till att få lite sömn också så du inte är utmattat när du ska opp. Ha en bra… torsdag. :-)

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu